Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Οι ΗΠΑ ξαναρχίζουν την πώληση όπλων στο Μπαχρέιν

Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να ξαναρχίσει περιορισμένες πωλήσεις όπλων στο Μπαχρέιν, παρά τις ανησυχίες για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές της χώρας.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νάλαντ, δήλωσε ότι «πήραμε την απόφαση να δώσουμε...
πρόσθετο εξοπλισμό στο Μπαχρέιν λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπάρχει ένας αριθμός σοβαρών ανεπίλυτων ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που η κυβέρνηση του Μπαχρέιν πρέπει να αντιμετωπίσει».

Επισήμανε την «υπέρμετρη χρήση βίας και δακρυγόνων από την αστυνομία» και τη βία των διαδηλωτών. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να αναβάλλεται η παράδοση φορητών πυραύλων TOW και θωρακισμένων οχημάτων Χάμβι, μεταξύ άλλων. «Τα είδη που θα δώσουμε δεν χρησιμοποιούνται για έλεγχο πλήθους», διευκρίνισε.

Στον εξοπλισμό που θα παραδοθεί περιλαμβάνονται μια φρεγάτα, περιπολικά πλοία για την ακτοφυλακή και αναβαθμίσεις για τους κινητήρες που χρησιμοποιούν τα μαχητικά F-16, είπαν στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Το Μπαχρέιν θεωρείται σημαντικός σύμμαχος της Ουάσινγκτον στον Κόλπο και θεωρείται κλειδί σε μια πιθανή σύγκρουση με το Ιράν. Η Νάλαντ παραδέχθηκε πάντως ότι η κατάσταση στο Μπαχρέιν «γίνεται όλο και πιο πολωμένη και απομένει να γίνει πολλή δουλειά» για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οι διαδηλώσεις στη χώρα συνεχίζονται παρά την περυσινή αιματηρή καταστολή.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...