Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Ε.Ε: Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν πάνε στο πρωτάθλημα του Euro

Οι πολιτικοί δεν πρέπει να παραβρεθούν στους αγώνες του Euro 2012 που θα διεξαχθούν στην Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα ορισμένοι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλείοντας παράλληλα ότι θα μποϊκοτάρουν συνολικά την οργάνωση για να διαμαρτυρηθούν για την μεταχείριση της ουκρανής πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο.


"Πιστεύω πως μπορεί να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο χωρίς να βρίσκονται εκεί πολλοί πολιτικοί», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, πριν από την συνάντηση με τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας πως «η διακοπή των σχέσεων» με το Κίεβο δεν θα ήταν «η σωστή κίνηση».

"Ένα πολιτικό μποϊκοτάρισμα φαίνεται πως θα ήταν σημαντικό», δήλωσε ο βέλγος ΥΠΕΞ Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος όμως παραδέχτηκε πως και οι ποδοσφαιρικές ομάδες θα τιμωρηθούν επίσης αν οι οπαδοί τους δεν παρακολουθήσουν τους αγώνες.

"Δεν μιλάω για μποϊκοτάρισμα», δήλωσε ο σουηδός Καρλ Μπιλντ στους δημοσιογράφους. «Μιλάω απλώς για την ουκρανική κυβέρνηση, η οποία έχει ακόμα χρόνο να κάνει αυτό που χρειάζεται και αυτό είναι να βελτιώσει εμφανώς την κατάσταση της κ.Τιμόσενκο», επισήμανε.

Το θέμα της ουκρανής πρώην πρωθυπουργού θα κυριαρχήσει στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών οι οποίοι θα αποφασίσουν αν θα τηρήσουν κοινή στάση απέναντι στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθούν σε ουκρανικό έδαφος.


www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...