Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η Τουρκία θα δαπανήσει 4 δις δολάρια για την πυραυλική άμυνα

Η Τουρκία σκοπεύει να δαπανήσει πάνω από $4 δισεκατομμύρια για την αγορά συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας. Σύμφωνα με το αμερικανικό ‘Defence News’ ο προμηθευτής των συστημάτων θα επιλεγεί μέχρι τις 4 Ιουλίου. 

Ο διαγωνισμός για την αγορά των πυραυλικών συστημάτων στην Τουρκία είχε ανακοινωθεί από το 2009. Βασικοί διεκδικητές των τουρκικής πρωτοβουλίας θεωρούνται το αμερικανικό συγκρότημα PAC-3 Patriot των εταιριών Raytheon και Lockheed Martin, η ευρωπαϊκή SAMP/T Aster 30 πυραύλων, οι ρωσικοί S-300 και C-400 καθώς και η κινεζική παραγωγή HQ-9 της CPMIEC- που είναι τροποποιημένο αντίγραφο του C-300V. 


Τον Αύγουστο του 2011 το ΝΑΤΟ προειδοποίησε την Τουρκία ότι δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει πληροφορίες της Συμμαχίας για το πυραυλικό υλικό του, αν επιλέξει να αγοράσει πυραυλικό σύστημα ρωσικής ή κινεζικής κατασκευής. Ένα μήνα αργότερα, η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία ανάπτυξης ραντάρ του ΝΑΤΟ στην περιοχή Μαλάτια της Τουρκίας της κατηγορίας PRO An/TPY-2 THAAD (που εμπεριέχονται στο συγκρότημα Patriot.) Έχει αναφερθεί από τους αμερικάνους, ότι το έργο αυτό του ραντάρ είναι η προειδοποίηση για ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση από το Ιράν. -- Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...