Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τουρκο-εκδηλώσεων συνέχεια στην Κομοτηνή…

Άρχισε στο χωριό Ασώματος, λίγο έξω από την Κομοτηνή, η 10η Γιορτή Κερασιού με επί σκηνής όλους σχεδόν τους πράκτορες των τουρκικών συμφερόντων στη Θράκη… Ο λόγος για τη 10η Γιορτή Κερασιού που οργανώνεται από τον Δήμο Ιάσμου και που άρχισε στις 8 Ιουνίου στον Ασώματο, ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή. 


Μια εκδήλωση που εδώ και χρόνια λειτουργεί απροκάλυπτα πλέον ως μία ακόμη (από τις πολλές) εκδηλώσεις των τουρκοψύχων της Θράκης και ως ευκαιρία για συνάντηση πρακτόρων (και από την περιοχή και από την Τουρκία), αλλά και για «διασκέδαση» με τουρκικούς χορούς και υπό τους ήχους της μουσικής τουρκικών συγκροτημάτων. Παρέλασαν λοιπόν, μεταξύ πλήθους κόσμου, ο πρόξενος της Tουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο (εκ Τουρκίας ελθών) δήμαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ), Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ), ο τουρκομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, ο δήμαρχος Ιάσμου (και πρόεδρος βέβαια της λεγόμενης «Συντονιστικής Επιτροπής της Τούρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης») Ισμέτ Καδή, οι αντιδήμαρχοι Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά και Μεχμέτ Δεβετζήογλου, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο υποψήφιος βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο πρόεδρος του (λέμε τώρα) πολιτιστικού τουρκο-συλλόγου Μ. Πιστού Τζεβάτ Αμπντουραχμάν, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ιμπραήμ Μεμέτ, ο πρόεδρος της λεγόμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (και δημοσύμβουλας) Κοράι Χασάν, η επίσης δημοσύμβουλας (και επικεφαλής του δημοτικού προξενο-συνδυασμού στην Κομοτηνή) Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η πρόεδρος του πολιτιστικού τουρκο-συλλόγου Σαππών Νετσλά Τσαβούς, αλλά και ο…ελληνόφωνος δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης. 

Κατά τις ομιλίες που έγιναν ο πρόξενος Σάρνιτς, μετέφερε τα χαιρετίσματα του προέδρου της βουλής (σ.σ. όχι της ελληνικής, ε;) Τζεμίλ Τσιτσέκ και του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προς τον λαό της Δυτικής Θράκης. Ο Σάρνιτς εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσους μόχθησαν για το φεστιβάλ καθώς και την πίστη του πως θα διεξαχθεί κατά τον καλύτερο τρόπο. Μετά μίλησαν και οι υποψήφιοι βουλευτές – και επειδή βέβαια φέτος, οι πολλές βροχές προκάλεσαν ζημιές στα κεράσια, βρήκαν την ευκαιρία κι αυτοί να μοιράσουν υποσχέσεις για την αποζημίωση των κερασοπαραγωγών. Και αφού προσφέρθηκαν και πλακέτες στους επίσημους μετέχοντες, η βραδιά συνεχίστηκε με επιδείξεις χορών από τον φολκλορικό σύλλογο γυναικών Δοκού και από την ομάδα σαζιού και παραδοσιακών χορών της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής». Το φεστιβάλ θα λήξει την Κυριακή το βράδυ με συναυλία από Τούρκους καλλιτέχνες. Όσο για τον μόνο «χριστιανό» παρόντα στο τουρκοχάπενινγκ, τον δήμαρχο Βιστωνίδας Τσολακίδη, δεν θα πρέπει φυσικά να εκπλήσσεται κανείς με την επιλογή του να συγχρωτιστεί με όλη αυτή την πρακτοροσύναξη, καθότι το εν λόγω ελληνοφανές δημαρχίδιο έχει και άλλες φορές στο παρελθόν προκαλέσει τη νοημοσύνη μας με τις γλοιώδεις συμπεριφορές του απέναντι στους ρουφιάνους της Άγκυρας. 

Και είναι πολύ χαρακτηριστικό βέβαια (και εύγλωττο…σημειολογικά) ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, την ώρα δηλαδή που έπαιζε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου τον εναρκτήριο αγώνα της στο Γιούρο 2012 με την Πολωνία. Ε, την ώρα λοιπόν εκείνη ο εν λόγω προτίμησε να πάει στην τουρκοπανήγυρη. Εμείς τι να πούμε; Καθένας με τα γούστα του, με τις επιλογές του και φυσικά και με τις παρέες του… ΥΓ. Προσέξτε και την παρακάτω φωτογραφία από την τουρκο-εκδήλωση, στην οποία διακρίνονται (στην πρώτη σειρά καθημένων – και από αριστερά προς δεξιά) ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Μολλά Ισά Ριτβάν, ο υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο άλλος αντιδήμαρχος Κομοτηνής Μεχμέτ Δεβετζήογλου, ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν. Βοήθειά μας… 


proxeneio-stop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...