Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

Οι ληστείες στα σπίτια έιναι πλέον συχνό φαινόμενο και στην Αχαΐα και στην Ηλεία, προκαλώντας φόβο και τρόμο στους πολίτες καθώς αυτά τα περιστατικά παρουσιάζουν άυξηση σε όλη την Ελλάδα. Συναγερμός έχει σημάνει στο αρχηγείο της Αστυνομίας, εν όψει του Σαββατοκύριακου των εκλογών, Οι ληστές, έχοντας υπόνοιες ότι πολλοί πολίτες έχουν βγάλει χρήματα από τις τράπεζες και τα έχουν κρύψει στις οικίες ξεκίνησαν μπαράζ εισβολών, και έκαναν τους ανώτατους αξιωματικούς να ψάχνουν εσπευσμένα επαρκές σχέδιο αστυνόμευσης ολόκληρο το 24ωρο, αναφέρει το protothema.gr.
Οι εκτιμήσεις λένε πως ο επιθέσεις θα πολλαπλασιαστούν, καθώς μόνο τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν 27 περιστατικά σε όλοι τη χώρα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, προσπαθούν να ερμηνεύσουν το γεγονός ‘ότι άγριες συμμορίες οπλισμένων κουκουλοφόρων εισβάλλουν σε σπίτια και διαμερίσματα, τρομοκρατούν, βιάζουν και ληστεύουν τους ενοίκους. Ουσιαστικά το φαινόμενο εμφανίστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια με «μπούκες» σε επαύλεις των βορείων και νοτίων προαστίων, όμως οι ομάδες πολλαπλασιάστηκαν και στο στόχαστρο μπήκαν όλα τα σπίτια…

Οι αναλήψεις καταθέσεων από τις τράπεζες και η συσσώρευση μετρητών στα σπίτια έχει γιγαντώσει το πρόβλημα. Την ίδια ώρα η διαπίστωση ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη δύναμη πυρός που δίνει στους κακοποιούς η χρήση των καλάσνικοφ, αναζητούν τρόπο να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα. Η άμεση απάντηση είναι η ενίσχυση των περιπολιών και πλέον είναι εμφανές πως ακόμη και οι μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν κινούνται ανά δυάδες, αλλά έχουν ενισχυθεί.

Παράλληλα, στην Ασφάλεια οι αξιωματικοί προσπαθούν αξιοποιώντας ακόμη και τις πληροφορίες που μπορούν να αντλήσουν από σήματα των κινητών τηλεφώνων να εξιχνιάσουν τουλάχιστον 5 μεγάλες υποθέσεις και να βάλουν στο χέρι τα μέλη των συμμοριών. «Η άμεση σύλληψη των μελών των συγκεκριμένων συμμοριών δεν θα λύσει το τεράστιο θέμα με τους δεκάδες κακοποιούς που κουβαλούν καλάσνικοφ, θα στείλει όμως ένα μήνυμα πως δεν μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας», τονίζει αξιωματικός και προσθέτει: «Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με τόσο μεγάλο αριθμό καλάσνικοφ…».

Τι λένε τα στοιχεία

Το δεκαήμερο που πέρασε σημαδεύτηκε από 50 και πλέον άγριες ληστείες σε πάσης φύσεως καταστήματα, περισσότερες από 20 εισβολές και λεηλασίες σε σπίτια με έναν νεκρό, δεκάδες βίαιες επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες στο δρόμο… Στιγμές φρίκης με επιθέσεις, εξευτελισμούς και κακοποιήσεις που βίωσαν οικογένειες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια από τις «συμμορίες με τα καλάσνικοφ». Η διαπίστωση και με τη βούλα της Αστυνομίας πραγματικά σοκάρει: η εισβολή κακοποιών σε σπίτια -τελευταίο καταφύγιο της οικογένειας- δεν είναι πλέον μεμονωμένο φαινόμενο… Το 2011 τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας έδειξαν: 432 εισβολές ληστών σε οικίες, 588 ληστείες πολιτών στο δρόμο, 472 ένοπλες επιθέσεις πελατών σε καταστήματα. thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...