Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Οι Αλβανοτσάμηδες αποθρασύνθηκαν, με την υποστήριξη της αλβανικής κυβέρνησης

Τέσσερις χιλιάδες Τσάμηδες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Στο τελωνείο Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από την αλβανική πλευρά, συγκενγτρώθηκαν 4.000 Αλβανοτσάμηδες και με τις εμπρηστικές δηλώσεις τους έφθασαν στο σημείο να κηρύξουν τον… πόλεμο στην Ελλάδα. Μίλησαν για επαναπατρισμό και επιστροφή των περιουσιών τους, ενώ δεν δίστασαν, για ακόμη μια φορά, να κάνουν λόγο για γενοκτονία .

Ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU Shpetim Idrizi, επανέλαβε...
το αίτημα για έκδοση ψηφίσματος από την αλβανική βουλή υπέρ των Τσάμηδων και ζήτησε να ενταχθεί το ζήτημα τους στην ατζέντα της κυβέρνησης της χώρας τους. Μάλιστα κατηγόρησε την Ελλάδα για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού δεν επιτρέπει στους Τσάμηδες να επισκεφτούν την Ελλάδα.Νωρίτερα είχε προηγηθεί εκδήλωση στο Μνημείο Γενοκτονίας , όπως το ονομάζουν, στην Τζάρα Αγίων Σαράντα. Εκεί φύτεψαν και μια ελιά, που συμβολίζει την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία μεγάλου μνημείου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ελληνική πλευρά είχε λάβει τυπικά μέτρα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα είχε κλείσει, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τις πόρτες στο τελωνείο Μαυροματίου. Στο σημείο υπήρχαν άνδρες των ΜΑΤ, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά παρακολουθούσαν τις κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...